Om IS, på rörlig bild och i Sveriges största papperstidning

Jag har talat på flera seminariekvällar om IS sedan årsskiftet, men varit dålig på att skriva om det här, och på att göra någonting alls med min blogg faktiskt. Jag kommer just ut ur en lång och intensiv skrivarbubbla där många annat fallit åt sidan.

Blank Spot Project har släppt sin första papperstidning, nummer 0. Den säljs i Pressbyrån och utvalda butiker och är den största papperstidningen i Sverige. Jag är fantastiskt glad över att min grävande artikel om IS-fynden jag gjort i Syrien 2014-2015 hamnade på framsidan. ”IS bakom masken”, med en bild på den svarta mask jag fann i en IS-bas för utländska jihadister Aleppoprovinsen sommaren 2015.

12814059_10153834258790071_4199037983376266986_n

Tredje veckan i januari besökte jag TV4 Nyhetsmorgon där jag visade upp några av mina IS-objekt. Det blev bara några korta resonemang. Men en vecka senare satt jag med i ett panelsamtal om IS och extremism som arrangerades av Blank Spot Projekt, tillsammans med den syriska journalisten Nour Saeed från Aftonbladet och historikern Helène Lööw. Där lyftes en hel del viktiga synpunkter upp, som kan göra samtalet värt att se efteråt. Det går att streama här.

Comments are Disabled