Svenska motståndsrörelsen i Kärrtorp, och i militärläger i Ungern

Gårdagens våldsamma attack i Kärrtorp, när ett gäng militanta nazister i Svenska motståndsrörelsen (SMR) slog till med stenar, knivar, flaskor, knallskott och bengaler mot en fredlig antirasistisk demonstration, chockade många. Lokalbor som tröttnat på att SMR fyllt området med misshandel, hat, svastikor och annat klotter ville manifestera sin avsky mot deras ideologi. Då slog SMR till hårt mot demonstrationen – hela civilsamhället som slutit upp.

Kanske kom attacken ändå inte som en överraskning för en del, som följt SMR och deras aktioner. Organisationen är den mest militanta inom dagens vit makt-rörelse, som i sin tur ligger bakom det grövsta politiska våldet (och samtliga av dess mord) i Sverige. Det gör SMR till den farligaste politiska gruppen idag. I det tunga bagaget påträffas dråp, grov misshandel, omfattande vapengömmor, hot, hat, skadegörelse och åtskilliga brott mot vapenlagen – medlemmarna uppmanas att bära kniv.

Ändå gjorde polisledningen en grov missbedömning av SMR, och hade igår avsatt alldeles för få poliser till Kärrtorp. SMR kunde samla och beväpna ett stort antal av sina anhängare inför en attack, utan att bli påkomna eller stoppade. En sådan underbemanning av poliser har tyvärr varit ett återkommande problem. Och av någon anledning verkar erfarenheter från Farsta, Ludvika, Gävle, Umeå, innerstockholm och så vidare, ändå inte leda till en nationell omprioritering.

Här ska jag därför tipsa om en text jag publicerade för dryga sex veckor sedan, som dels fokuserar på hotbilden från SMR, men också avslöjar detaljer från ett nazistiskt militärläger i Ungern som SMR deltog i sommaren 2013. Lägret arrangerades av nazistiska MNA, Ungerska nationella fronten, och iklädda uniformer fick de svenska nazisterna delta i bland annat militärövningar, befälsinspektioner och vapenhantering. MNA låter ibland deltagare öva på även stridsteknik i bebyggelse, och granatkastning.

Sett i skuggan av gårdagens händelse, och med kunskaper också om deras internationella militärträning, kanske fler i samhället nu får upp ögonen för det våld SMR kan och vill vara benägna till.

Skärmdump Ungern 5

Comments are Disabled