Publicerat

Böcker

Kobane_2016

KOBANE – DEN KURDISKA REVOLUTIONEN OCH KAMPEN MOT IS

Debutbok utgiven i april 2016, av Leopard förlag. Slaget i Kobane hösten och vintern 2014 förnyade omvärldens intresse för kriget i Syrien, och gjorde kurderna till västvärldens viktigaste allierade i kriget mot Islamiska staten (IS). Samma allians har gjort att kurdernas nya, revolutionära självstyre i Syrien expanderat stort – vilket både rubbat maktbalanser och lagt grunden till nya konflikter, efter IS. Ett reportage från några av fronterna i det stora kriget i Syrien, med möten med såväl den syriska regimen, IS-krigare och särskilt de syriska kurderna.

 

 

 

 

Syrian_framsida_webb

SYRIEN – REVOLUTIONEN, MAKTEN OCH MÄNNISKORNA

Bok utgiven i februari 2015, av Verbal förlag. Om situationen, utsikterna, tragedierna och maktkamperna i Syrien fyra år efter upprorets början. Skriver kapitlet ”Revolutionen i Rojava” om det kurdiska självstyret i norr och varför staden Kobane blev en symbol för motståndet mot extremisterna i Islamiska staten. 

 

 

 

 

 

admin-ajax.php

        SIGNALER FRÅN ETT SOPNEDKAST

Bok utgiven i mars 2014, om historien bakom Uppsala Studentradio 98.9 och hur svensk närradio utvecklats – före och efter det statliga monopolets avskaffande. Skriver reportagekapitlet ”En ljudlig kamp”.

 

 

 

 

 

Texter i urval

dagensetc_170118_nr269_kopia

MILISERNA SOM SLÅSS MOT IS

Reportage om shiamiliserna, eller PMU, som framgångsrikt krigat mot IS i Irak sedan sommaren 2014 – men vars expansion på marken också kommer med flera andra konsekvenser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Irak, Klassekampen 2016-10-27DEN BLODIGE VEIEN TIL MOSUL

Reportage från fronten mot IS, öster om Mosul, i oktober 2016. Om kriget i Irak och hur det bäddas för nya konflikter i landet.

 

 

 

dagensetc_161031                    I VÄNTAN PÅ KATASTROFEN

Reportage om de överfulla flyktinglägren i norra Irak och den kroniska  underfinansieringen av FN:s hjälparbete i landet, inför offensiven mot Mosul hösten 2016 – som FN varnade skulle skapa en ny flyktingvåg.

 

 

 

 


EN KURDISK KRUTDURK frihet

Reportage om det återuppståndna kriget mellan den kurdiska PKK-gerillan och den turkiska staten, samt de urbana strider i sydöstra Turkiet konflikten resulterade i 2015-2016.

 

 

Turkiet-page-001KRIGETS ÅTERKOMST

Reportage i Amnesty Press om kriget mellan Turkiet och den kurdiska PKK-kriget, som pånyttföddes 2015 i en skepnad som är både mer internationell och komplicerad än tidigare i konfliktens historia.

 

 

etct-0805-a-023-u-spara-pa-dtor-ocksa-page-001

NYGAMMALT MÖRKER ÖVER TURKIET

Krönika i ETC Uppsala om kuppförsöket i Turkiet och utvecklingen i landet innan de internationella rubrikerna.

 

 

 

 

etcd-0808-a-006-a-spara-dator-page-001

 

”HATET MOT KURDER HAR ALLTID FUNNITS”

Reportage om det pro-kurdiska oppositionspartiet HDP, som omvärlden betraktade som ett demokratiskt hopp inför valet i Turkiet i juni 2015. Hur ser de på utvecklingen efter försöket till statskupp ett år senare? 

 

co2ecvfwcaas0on-jpg-large

 TILLBAKA TILL DIKTATUREN?

Reportage från Ankara efter det misslyckade kuppförsöket mot president Recep Tayyip Erdogan, när vissa på gatorna känner sig starkare, andra mer nedstämda, än någonsin tidigare.

 

 

 

 

klassekampen

TYRKIAS MEST ETTERSØKTE MANN

Reportage från kurdiska PKK-gerillans högkvarter i irakiska Kurdistan, intervju med gerillans högste ledaren om varför kriget återvände.

 

 

 

 

 

etcd_medin_rep-fran-kandil_-spara-pa-dator-ocksa-page-001

”NU BÖRJAR ETT ÄNNU TUFFARE KRIG”

Reportage från den kurdiska PKK-gerillans högkvarter i norra Irak, ett år efter att kriget mellan PKK och den turkiska staten återvände.

 

 

 

ab

DROGHANDEL ELDAR PÅ KRIGET I SYRIEN

Grävreportaget i Aftonbladet. Jag fann ett anteckningsblock vid fronten i Syrien och avslöjar amfetaminhandeln hos Islamiska staten – via Turkiet? Drogen Captagon och dess marknad i Gulfen eldar på kriget i Syrien.

 

 

 

dagensetc_151222_nr243-page-014

KOALITIONENS FLYGKRIG TRAPPAS UPP I SYRIEN

Om den USA-ledda koalitionens flygbombningar i Syrien, samt debatten som aldrig hörs: konsekvenserna i form av civila dödsoffer.

 

 

 

omslag_5_2015

KURDERNAS KAMP

Reportage i Ordfront från Mellanösterns världskrig. Om den kurdiska frågan, det återvändande kriget mellan kurdiska PKK och turkiska staten, och dess kopplingar till stormaktspolitiken och utvecklingen i Syrien.

 

 

 

 

Syrien, Expressen 2015-09-20-page-001

GLÖM INTE DE SOM ÄR KVAR I KRIGET

Debattext publicerad i Expressen, om det syriska krigets flyktingkatastrof och en ständigt minskade assistans till de som är kvar i Syrien eller i grannländerna – och den folkvandring mot Europa det resulterar i. För Alan Kurdi och många andra slutar flykten i havets vågor.

 

 

 

 

Turkiet, Fokus sep 2015

TRETTIOETTÅRIGA KRIGET

Artikel i Fokus, september 2015, om kriget mellan den turkiska staten och PKK-gerillan som ännu en gång blossat upp. Hur ser bakgrunden till vapenvilans sammanbrott ut?

 

 

 

 

CNt2R_TUEAANrXg

DUBBLA FRONTER FÖR KURDER

Reportage från krigsfronten i Sinjar med PKK-gerillan, som nu strider mot både Islamiska staten och den turkiska staten. Vad kan det få för betydelser, och hur agerar USA – som de facto samarbetar med båda sidorna i det nya kriget?

 

 

 

 

 

Syrien, Dagens ETC

PÅ BESÖK I DEN ISLAMISKA STATEN

Granskande reportage i Dagens ETC, på plats i en IS-stad i norra Syrien, om Islamiska statens utveckling att bygga en egen stat.

 

 

 

Syrien, Information

ISLAMISK STAT ER LANGT FREMME MED STATSOPBYGNING

Reportage i danska Information om Islamiska statens (IS) process med statsbildning.

 

 

 

 

Syrien, Amnesty Press juni 2015-page-001 (1)

DÄRFÖR PACKAR JAG VÄSKAN IGEN

Krönika i Amnesty Press, om varför journalistik från ett land som det krigsdrabbade Syrien är fortsatt viktig.

 

 

 

 

 

 

Syrien, Dagens ETC 2015-06-24-page-002

JAG VILL ÖPPNA SVERIGES ÖGON

Artikel i Dagens ETC om frivilligsoldaten Jesper Söder, hos kurdiska YPG i Rojava, norra Syrien.

 

 

 

 

Syrien, UNT 2014-04-26-page-001

DET KOMPLEXA KRIGET

Reportage i UNT från det kurdiska nordöstra Syrien. Möten med de civila, med assyriska soldater, med modiga mödrar som begraver sina barn, och med regimens tortyr i fängelset – som presidenten säger inte finns.

 

 

 

 

Syrien, Frihet mars 2015-page-003

KVINNOKAMP UNDER BRINNANDE KRIG

Reportage i Frihet om kvinnorörelsens visioner och faktiska förändringar, i samhället bakom fronten i det kurdstyrda norra Syrien. 

 

 

 

Syrien, Arbetaren mars 2015-page-001

ROJAVAS MÅNGA REVOLUTIONER

Reportage i Arbetaren om samhället bakom fronten i kurdernas Rojava, det kurdstyrda norra Syrien. En återkomst till Sengal sex månader efter folkmordet och förslavandet av yezidiska kvinnor, för att se överlevarna organisera sig.

 

 

 

Syrien, ETC Helgtidning 2015-03-13-page-001

EN VECKA I REGIMENS FÄNGELSEHÅLOR

Berättelsen om mitt tillfångatagande av Assadregimen i Syrien i februari 2015, om fångtransporten till Damaskus och om den dramatiska upplösningen. I ETC Helgtidning. 

 

 

 

KYTA20150318E1412-page-001

DE SOM INTE FLYTT SLÅSS FÖR LIVET

Reportage i Kyrkans Tidning om de kristna assyriernas situation i nordöstra Syrien, när de ställs inför kidnappningar av IS, migration eller fortsatt kamp för tillvaron.

 

 

 

KYTA20150304E1410-page-001

SYRISKA KRISTNA MOBILISERAR MOT IS

Reportage i Kyrkans Tidning om de kristna styrkorna i MFS, som kämpar mot IS i nordöstra Syrien. Möten med de få civila assyrier som ännu bor kvar, några kilometer bort.

 

 

 

Turkiet, Dagens ETC 2015-01-20

DÄRFÖR TILLBRINGADE JAG JULDAGEN I ETT TURKISKT FÄNGELSE

En redogörelse för det fängslande jag och kollegor råkade ut för vid återkomsten till Turkiet efter Kobane – med misshandel och tortyr av han som råkade vara kurd.

 

 

 

 

 

vice news

EXCLUSIVE: VIDEO SHOWS COCAINE ALLEGEDLY FOUND AT HOME OF ISLAMIC STATE LEADER

Scoop i Kobane när en stor påse kokain påträffas hos en ihjälskjuten ISIS-ledare.

 

 

 

 

 

Kobane, Klassekampen 2015-01-17

DE KAN VINNE KAMPEN MOT IS

Reportage i norska Klassekampen, från och om det krigsdrabbade Kobane i norra Syrien. Staden har rosats i väst – men inte fått några tyngre vapen till kampen mot IS.

 

 

 

10404255_853707154671621_4890147199186801650_n

KOBANE HOLDER STADIG STAND

Reportage i danska Information, inifrån Kobane och kriget mot IS.

 

 

 

 

 

Kobane, Dagens ETC 2015-01-02-page-001

KAMPEN I KOBANE FORTSÄTTER

Reportage i Dagens ETC efter ett nytt besök i Kobane, Syrien, och möten med stadens försvarsstyrkor, politiska ledare och civilbefolkning.

 

 

 

Kobane-1-page-001

KOBANE FORTSÄTTER ATT KÄMPA MOT IS TERROR

Reportage i finska Hufvudstadsbladet, efter ett nytt besök i det belägrade Kobane, Syrien.

 

 

 

Namnlös

HOPPET LEVER VIDARE BLAND KOBANES FLYKTINGAR

Reportage i Feministiskt Perspektiv, om situationen i de kurdiska flyktinglägren – eller tältstäderna – en mil norr om Kobane, och om den turkiska statens agerande på samma plats.

 

 

 

 

 

Syrien, Dagens ETC 2014-11-25

15-ÅRING SATT INSPÄRRAD I IS SKRÄCKFÄNGELSE

Reportage i Dagens ETC. Möten med kurdiska tonåringar som frisläppts från fångenskap hos IS, efter månader av tortyr och indoktrineringsförsök.

 

 

 

Syrien, Dagens ETC 2014-11-17

IS ÄR DESPERATA – BÖRJAT TAPPA GREPPET OM KOBANE

Reportage om Kobanes långsamma seger över IS och hoppet bland flyktingarna i Suruçs tältläger.

 

 

 

Nummer 11-page-001

EN MÄNSKLIG SKÖLD MOT IS

Reportage från båda sidorna om den syrisk-turkiska gränsen, om kampen i Kobane och kurdiska protester mot Turkiets agerande. Skrivet ihop med journalisten Ruveyda Tunç.

 

 

 

 

 

Ungern, EXPO sep 2014-page-001

FÖRFALSKAD HISTORIA

Reportage i tidskriften Expo, om den ungerska regeringens minnesår för Förintelsen och den djupa kritiken den fått av historiker, omvärlden och inte minst ungerska judar.

 

 

Syrien, Der Spiegel-page-001

”GROßMÜTTER BEWACHEN IHRE HÄUSER MIT KALASCHNIKOWS”

Krönika och foto i tyska Der Spiegel om min tid som sista utländska journalist i det belägrade Kobane, Syrien. Om de avancerande IS-krigarna, civilas evakuering till Turkiet och det fortsatta kurdiska motståndet.

 

 

 

 

Syrien, UNT 2014-10-05-page-001

STADSBORNA KÄMPAR MOT ISIS

Reportage inifrån Kobane i Upsala Nya Tidning, om Kobanes kamp mot de anfallande IS-krigarna.

 

 

 

 

 

ETCD-1002-A-012-A-page-001

”VI STÅR INFÖR ETT FOLKMORD”

Reportage i Dagens ETC inifrån Kobane, om stämningen i den belägrade staden och varför motståndet blivit så särskilt hårt just där.

 

 

 

 

 

Syrien, Weltwoche 2014-10-01-page-002

IM MINENFELD DER TÜRKEN

Fotografier i schweiziska Weltwoche, i ett reportage tillsammans med journalisten Kurt Pelda om det kämpande Kobane, Syrien.

 

 

 

Syrien, Dagens ETC 2014-09-30

KÄMPAR VIDARE MOT IS

Reportage i Dagens ETC inifrån Kobane, där IS-krigarna avancerat allt närmare staden.

 

 

 

Syrien, Hufvudstadsbladet 2014-09-30-page-001

I KOBANE ÄR FRONTEN NÄRA

Reportage i finska Hufvudstadsbladet från den kurdiska staden Kobane, Syrien, som omringades av IS-krigare.

 

 

 

kvinderne-page-001

”PÅ EN MÅDE ELSKER JEG DEN HER KRIG”

Reportage i danska Information om kvinnors deltagande i det kurdiska militära försvaret, i norra Syrien.

 

 

 

x_0314

KVINNER I KAMP MOT ISIL

Reportage i norska Verdensmagasinet X om de kurdiska kvinnornas militära kamp mot IS, under jihadisternas expansion sommaren 2014.

 

 

 

 

 

NYT0209-01-page-001

 KURDERNA GER SIG INTE

Reportage i finska Ny Tid om konflikten mellan PKK och den turkiska staten, 30 år. Besök i flyktinglägret Makhmour i norra Irak bara dagar innan det erövrades av IS – för att sedan återerövras.

 

 

 

 

 

pkk, arbetaren

DET TRETTIOÅRIGA KRIGET

Reportage i Arbetaren från de kurdiska delarna i Irak, Syrien och Turkiet. PKK-gerillan började sitt krig mot den turkiska staten 1984 – 30 år senare råder vapenvila. Men hur påverkas det latenta kriget av striderna både i Syrien och mot IS?

 

 

Syrien, Information 2014-09-17-page-002

DEMOKRATISKE FRONTLØBERE I NORDSYRIEN VIL DELE MAGTEN

Reportage i danska Information om de då ännu relativt okända syriska kurderna och deras politiska styre i norra Syrien.

 

 

 

Irak, Amnesty sep 2014-page-001

PÅ FLYKT UNDAN IS

Reportage i Amnesty Press om de stora flyktingströmmarna sommaren 2014, undan det nyutropade IS-kalifatet. Responsen i det ännu fria irakiska Kurdistan: evakueringsplaner eller civila initiativ till motstånd.

 

 

ETCD-0819-A-14-15-A-page-001

FÖRFÖLJDA IRAKIER FLYR TILL KURDISTAN

Reportage i Dagens ETC från Ankawa, irakiska Kurdistan, där en ny och massiv flyktingström i tidiga augusti lämnat folk utan alternativ än att sova under bar himmel. Här, i en kyrkoträdgård.

 

 

 

Kyrkans Tidning aug 2014-page-001

JAGADE YAZIDIER FÅR FRISTAD I KURDISKT FLYKTINGLÄGER

Krönika i Kyrkans Tidning om den yazidiska flyktingströmmen in i kurdiska Rojava, norra Syrien.

 

 

 

 

 

ETCD-0813-A-001-A-page-001

KVINNORNA SLÅSS MOT IS-TERRORN

Reportage i Dagens ETC från de kurdiska vägspärrarna och bunkrarna i Rojava, norra Syrien, där kvinnorna tar en lika aktiv del som männen i det militära försvaret.

 

 

 

 

 

ETCD-0812-A-001-A-page-001

FLYR DÖDEN I IRAK

Reportage i Dagens ETC från nordöstra Syrien, när den yezidiska flyktingströmmen från Shingal når fram efter att ha flytt IS markerövringar i norra Irak.

 

 

 

 

 

Syrien, SvD

PÅ FLYKT FRÅN IS

Reportage i Svenska Dagbladet, som enda utländska journalist på plats i nordöstra Syrien för att se de yezidiska flyktingarnas evakuering från Shingal i Irak över den syriska gränsen.

 

 

 

 

 

2014-07-29

MENNESKEJAGT PÅ VERDENS ÆLDSTE KRISTNE MENIGHEDER

Reportage i danska Kristeligt Dagblad om sommarens kristna flyktingströmmar från Mosul och andra platser, till irakiska Kurdistan.

 

 

 

 

 

Irak, Kyrkans Tidning juli 2014-page-001

IRAKS SISTA KRISTNA ROPAR PÅ HJÄLP

Reportage i Kyrkans Tidning om flyktingkrisen i norra Irak. Möte med kristna Mosulbor som tvingats bort från sin hemstad, med en kaldeisk-katolsk ärkebiskop, och med lokala initiativ som hjälper trosfränder i nöd.

 

 

irak, etc 1

IRAKS KRISTNA FÖRDRIVS FRÅN SINA HEM

Reportage i Dagens ETC från Ninevehslätten i irakiska Kurdistan. Möte med kristna, assyriska flyktingar några mil från fronten mot ISIS, fyra dagar efter att de fördrevs från sina hem.

 

 

 

Honduras, FiB sep 2014-page-001

FRIHANDEL ISTÄLLET FÖR DEMOKRATI

Reportage i Folket i Bild/Kulturfront från Honduras, där de 15 år gamla planerna om demokratireformer – utformade i Stockholm – övergivits av både den härskande oligarkin och den svenska regeringen. Till förmån för andra prioriteringar, verkar det.

 

 

Honduras, Fria Tidningen juli 2014-page-001

”HONDURAS ÄR EN MISSLYCKAD STAT”

Reportage i Fria Tidningen: intervju med expresident Zelaya i Honduras, i samma sovrum där han kidnappades vid statskuppen 2009. Fem år senare – vad utlöste statskuppen, och hur ser dåtidens motståndsrörelse ut idag?

 

 

Honduras, Ny Tid aug 2014-page-001

 

 VÄNSTERNS VREDE I HONDURAS

Reportage i Ny Tid från Honduras, om gräsrötternas fortsatta demokratikamp fem år efter statskuppen.

 

 

 

 

ETCD-0630-A-013-A-page-001

BANANREPUBLIKENS ÅTERKOMST

Reportage i Dagens ETC om förtrycket i Honduras fem år efter statskuppen, och om varför EU godkänt landets parlamentsval och makthavare – trots egna valobservatörers rapporter om fusk. Egna foton från kuppens första dagar 2009. 

 

 

 

 

Honduras, Klassekampen juni 2014-page-001

 

TERROR I SKYGGEN AV KUPPET

Reportage i norska Klassekampen om människorättsbrotten och mord på den progressiva oppositionen fem år efter statskuppen i Honduras.

 

 

Hus Forbi page-001-002

SJÆLEN LIDER ET KNÆK

Reportage i danska Hus Forbi, om den ungerska kriminaliseringen av hemlöshet. Möten med de hemlösa på samhällets botten, och med statssekreteraren i toppen – som anser lagändringen vara en humanistisk åtgärd.

 

 

Progg, ETC, maj 2014

PROGGENS BUDSKAP ÄNNU LIKA VIKTIGA

Reportage i Dagens ETC inför superkonserten Progglådan Live i Stockholm. Intervjuer med Blå Tåget, Nike Markelius och Coste Apetrea om proggens budskap, och liknande kamper idag – i ett samhälle de inte kunnat föreställa sig.

 

 

Ungern, Ny Tid april 2014-2-page-001

 UNGERSK APATI EFTER FORTSATT HÖGERSTYRE

Reportage i finska Ny Tid om Ungern efter parlamentsvalet, och möte med oppositionen som avslöjade valfusket.

 

 

 

 

 

Ungern, Fria Tidningen april 2014-page-001

”UNGERN UNDER ORBÁN SOM SERBIEN UNDER MILOSEVIC”

Reportage i Fria Tidningen, om stämning och konsekvenser i Ungern efter parlamentsvalet i april.

 

 

 

Ungern, ETC april 2014-2-page-001

FIDESZ BEHÅLLER MAKTEN EFTER JORDSKREDSSEGER I VALET

Reportage i Dagens ETC, från kvällen på Ungerns valdag till parlamentet.

 

 

 

ARB-2014-14-12-page-001

 

DIKTATORNS ÅTERKOMST

Reportage i Arbetaren om vitmålningen i Ungern av den nazistallierade Horthydiktaturen (1920-1944), och hur detta tar sig uttryck både hos fascistpartiet Jobbik och hos regeringspartiet Fidesz. Inte minst i samband med minnesåret 2014 för Förintelsen.  

 

Ungern, FiB 04-2014

FASCISM PÅ ALLT STÖRRE FRAMMARSCH

Reportage i Folket i Bild/Kulturfront om hur det ungerska fascistpartiet Jobbiks politik blivit normaliserad och flera gånger kopierats till nationell politik av den konservativa regeringen.

 

 

Ungern, Kristeligt Dagblad april 2014-page-001

 

                  KIRKEN, DER KÆMPER FOR LIVET

Reportage i danska Kristeligt Dagblad, om den ungerska regeringens religionslag som berövat trossamfund religiösa rättigheter.

 

 

 

 

Ungern, Ny Tid april 2014-page-001

FIDESZ MOBBAR SIG TILL VALSEGER

Reportage i finska Ny Tid om hur den ungerska oppositionen tystats inför parlamentsvalet, inte minst genom omfattande lagstiftning från regeringen, och hur detta påverkar synen på Ungern som en demokrati – eller ickedemokrati.

 

 

Ungern, Frihet april 2014-page-001

SMYGDIKTATUREN

Reportage i Frihet om Ungerns stora politiska förändringar, och om hur nya progressiva gräsrotsrörelser arbetat för att få till ett maktskifte i valet.

 

 

Klassekampen 4-2014

YTRE HØYRE INN I VARMEN

Reportage i norska Klassekampen om fascistpartiet Jobbik inför Ungerns val, hur deras åsikter och politik normaliserats  och flera gånger gjorts till lag av den styrande regeringen.

 

 

 

Ungern, ETC1-page-001

PROFESSOR: ”UNGERN ÄR INTE EN DEMOKRATI”

Reportage i Dagens ETC inför det ungerska parlamentsvalet.

 

 

 

 

KT 3-2014
HÄR FÅR KYRKAN KÄMPA FÖR LIVET

Reportage i Kyrkans Tidning, om den ungerska regeringens religionslag som berövat trossamfund flera rättigheter och subventioner. Odemokratiskt, menar en regeringskritisk pastor, vars kyrka har svårt att fortsätta med verksamhet. I sin ordning, menar regeringen.

 

 

Ungern Amnesty

ROMSKT MOTSTÅND I ANTIZIGANISMENS UNGERN

Reportage i Amnesty Press om utsatthet, diskriminering, regeringens arbetsplan och Jobbiks nya ”Érpatakmodell” som landets romer idag drabbas av. Nu har många fått nog, och organiserar Ungerska Romska Partiet.

 

 

Ungern, Republic mars 2014-page-001

UNGERNS NYA VÄNSTERNATIONALISM

Reportage i Re:public om de nya vänstergräsrotsrörelserna, som uppfinner ett nytt symbolspråk för att avväpna högerkanten, och väcka politiskt intresse i en befolkning som tröttnat på politiken.

 

 

 

1-page-001

LIVET EFTER KRIGET

Reportage i Amelia från Libanon, om ensamstående kvinnor som flytt kriget i Syrien tillsammans med sina barn, och hur deras liv nu ser ut i slum och inofficiella flyktingläger. 

 

 

Libanon, Dagens ETC 140205-page-002

FÅNGADE I UNDERJORDEN

Reportage i Dagens ETC om papperslösa flyktingar från Syrien i Libanon, som blir torterade i ett underjordiskt deportationsfängelse. Ett högt pris att betala, för att försöka nå Fort Europa.

 

 

 

20 ÅR AV ANTIFASCISTISK KAMP

Reportage i Fria Tidningen om Antifascistisk Aktion, om militanta fascister 1993 och idag, och om Sverigedemokraternas resa från gatunazister till riksdagsparlamentariker.

 

 

 

SVENSKA NAZISTER VAPENTRÄNADE I UNGERN

Granskande artikel i Fria Tidningen om nazistiska Svenska Motståndsrörelsen, och dess träning i paramilitärt läger hos nazistiska Ungerska Nationella Fronten.

 

 

 

LIBANON PÅ BRISTEPUNKTET

Reportage i norska Verdensmagasinet X, från södra och centrala Libanon. Om levnadsförhållanden för flyktingar från Syrien, i palestinska boendeområden med redan otillräckliga resurser.

 

 

 

FLYKTINGKATASTROF HOTAR VID MILITÄRT ANGREPP

Reportage i Dagens ETC om flyktingsituationen och beredskapen i Libanon, inför en möjlig militär USA-intervention mot Syrien.

 

 

 

Libanon Bang

 VARFÖR HJÄLPER VÄRLDEN INTE TILL?

Reportage i Bang från flyktinglägret Shatila, Beirut. Möte med en libanesisk kvinnoorganisation om den akuta situationen  för kvinnliga flyktingar från Syrien.

 

 

 

 

VÄRLDENS STÖRSTA FLYKTINGKRIS

Reportage i Arbetaren om palestinier på flykt från kriget i Syrien. Och ett tveeggat flyktingbistånd från FN, baserat på etnicitet.

 

 

 

 

ALLT BRUNARE VINDAR I UNGERN

Reportage i Fria Tidningen om de auktoritära och högerextrema politiska vindarna, möte med demokratisk opposition.

 

 

 

HÖGEREXTREMISMEN HAR BLIVIT NORM

Reportage i Upsala Nya Tidning om den nationalistiska och högerextrema utvecklingen i Ungern. Wallraffande hos fascistpartiet Jobbik.

 

 

 

ETC_11_001

                  EN SJUK MARKNAD

Granskning i ETC av handeln med receptfria läkemedel, sedan apoteksmonopolet  avreglerades. Omfattande svarthandel och fler förgiftningar i Sveriges storstäder men inga åtgärder när tjänstemän varnar hos Socialdepartementet. Den offentliga kontrollen är decentraliserad, otillräcklig eller ännu icke-existerande.

 

 

 

 

SKICKA PENNOR ISTÄLLET FÖR GEVÄR

Intervju i Fria Tidningen om rättigheter, framtid och svensk militär med Saman Basir från oppositionspartiet SPA, i Afghanistan.

 

 

1

KUPPMAKARNA KLAMRAR SIG FAST VID MAKTEN

Fotografering för Inforpress Centroamericana från statskuppen i Honduras, och av de omfattande folkliga protester som sedan utbröt.